Pescuit stationar
Pescuitul la copcă

Pescuitul la copcă se face în două feluri, cu plută şi cârlig încărcat cu diferite larve de insecte sau cu o mică lansetă de un metru lungime de putere foarte mică, prevăzută cu o antenă flexibilă din carbon şi cu dandinetă sau cârlig lestat pe care se atârnă tot o momeală vie.
Aceasta activitate, desi extrem de placuta, se poate transforma usor in ceva foarte periculos.Mai intai de toate ia in considerare ca gheata este o suprafata volatila si periculoasa. Inainte de a face orice verifica grosimea ghetii.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii este ca grosimea minima care iti va permite sa iti desfasori activitatea este 10 cm.
Ce momeli folosim pentru pescuitul la copca?
O mare sansa de a prinde iarna, o vei avea cu siguranta daca folosesti larva de libelula,viermusii sau mamaliga.
Problema la toate tipurile de momeală pe timp de iarnă este depozitarea lor, din cauza frigului. O dată moarte şi îngheţate nu mai sunt bune de nimic, aşa că trebuie adăpostite la căldură. Unii au o serie de dispozitive cu rezistenţă electrică şi baterii pentru a ţine momeala caldă, însă acestea costă cam mult, aşa că buzunarul e sfânt.
Roşioarele, bibăneii, obleţii, cărăşeii sau chiar ciortanii sunt cele mai frecvente capturi la copcă.
Este important de ştiut că liniile şi monturile trebuie făcute de acasă, pentru că acolo, pe frig, degetele nu mai funcţionează cum trebuie.